Marlies

Mijn naam is Marlies van den Boomen-Heijligers. In 1975 ben ik afgestudeerd aan de Kempel en ik kreeg een baan aangeboden op de St. Lambertusschool.
Ik vond dat heel bijzonder want ik ben zelf leerling geweest op deze school. Ik werd collega van ‘mijn’ meesters en juffen.
Ik ben leerkracht geweest in alle groepen. ik heb een flink aantal jaren in de bovenbouw gewerkt. Ik sta nu weer voor het derde jaar in groep 4. 
Ik durf met overtuiging te zeggen dat elke leeftijd zijn charmes heeft en dat elke groep iets bijzonders te bieden heeft.
Ik heb in de loop der jaren een heleboel cursussen en opleidingen gevolgd, vanuit verschillende aandachtsgebieden. Ik heb de  opleiding Remedial Teacher met een diploma afgesloten. Ik heb cursussen gevolgd waarbij reken-taal- en leesproblemen werden behandeld. Ik mag me autismebegeleider, interne begeleider en RT-er noemen. Daarnaast heb ik de cursus faalangsttraining  voor kinderen gevolgd en een weerbaarheidstraining.  Vorig schooljaar heb ik de 'rots en watertraining' gevolgd. Samen met Ineke organiseer ik dit jaar 7 bijeenkomsten voor de kinderen van groep 6. Dit gebeurt op dinsdagmiddag. Ik heb de tweejarige schoolleidersopleiding bij Magistrum met een diploma afgesloten. Op Prodasniveau ben ik coördinator rouw- en verliesverwerking en begeleid ik groepen kinderen die te maken hebben met verlies en rouw bij overlijden of echtscheiding. Daarvoor heb ik een tweejarige opleiding gevolgd bij het 'Land van rouw'.
Op school ben ik de Interne Begeleider voor alle groepen. Op dinsdag ben ik hiervoor vrij geroosterd. Ik onderhoud de contacten met de  kinderen, de leerkrachten, de ouders en externe instanties.  In het afgelopen schooljaar heb ik me verder verdiept in meer en- hoogbegaafdheid en ben ik gestart met groep 9. Groep 9 is vergelijkbaar met de plusklas van Prodas.
Op woensdag en donderdag sta ik in groep 4 en als de kinderen van groep 4 gaan zwemmen op donderdagfmorgen dan heb ik tijd voor de kinderen van groep 9.
Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Vooral op het gebied van toneel en muziek.  
Ik vind het fijn om kinderen iets te leren, om iets voor kinderen te betekenen en om samen met kinderen te genieten, in samenwerking met mijn collega’s en de ouders.


Wilt u contact opnemen? Stuur dan een mail naar:
marlies.vandenboomen@prodas.nl