Welkom op de site van groep 7!

Na een fijne zomervakantie beginnen we aan een nieuw schooljaar!
We hebben er zin in.

We zitten met de volgende kinderen in groep:

Simone, Rhys, Bente, Stan, Senna, Babette,, Suus, Maud, Jaimy, Sem, Nine, Aimy, Willem, Jasper, Jamie, Janne, Marieke, Stijn, Senna, Cas en Milan

We gaan er met z'n allen een fijn, leerzaam, leuk schooljaar van maken!
Op maandag, dinsdag en vrijdag is Ineke in de groep en op woensdag en donderdag is Mieke er.


Gruwelijk eng
Op 4 oktober is de Kinderboekenweek geopend bij ons op school.
Het thema is "Gruwelijk eng".
De opening was een toneelstuk met een heks en een mummie en verschillende spoken. Ook kregen alle groepen een eng, nieuw boek om uit voor te lezen. Groep 7 kreeg het boek "Stranders"
Na deze feestelijke opening boekenfeest kon beginnen. Tot de herfstvakantie blijven we in deze gruwelsfeer.
We gaan zelf verhalen schrijven. Ook maken we presentaties over mysterieuze plaatsten op de aarde zoals: Loch Ness en de Bermuda Driehoek.
We oefenen zoals elk jaar het lied en de dans van het lied van Kinderen voor Kinderen. 
Samen met groep 8 hebben we ook geknutseld aan prachtige spookkastelen. Die zijn nog niet klaar, maar we zijn al goed op weg. Hieronder ziet u enkele foto's van dit creatieve proces.
Dank aan de ouders die hierbij hielpen. Hun helpende hand was zeker welkom.


Trektocht
Op 11, 12 en 13 september zijn de kinderen van groep 7 op trektocht geweest. Het leek alsof we slecht weer zouden treffen, maar dat viel reuze mee. Op maandag wandelden we naar de blokhut in Someren-Eind. Dat was een flinke tocht, maar met de ranja van ouders op de diverse rustplaatsen was het goed te doen. 's Avonds bereidden twee ouders een overheerlijke macaronischotel. En na een speurspel over diverse landen in Europa gingen de kinderen moe maar voldaan naar bed.
Op dag twee liepen we naar de bossen in de buurt van de blokhut. Ook dat was een fikse trip. In het bos speelden we stratego. Dat was erg spannend. Na de welverdiende frietjes 's avonds kon de bonte avond beginnen. De kinderen hadden thuis en op school allerlei originele optredens voorbereid. We konden echt genieten van een geweldige avond.
Op woensdag konden we alle spullen weer inpakken en begon de terugreis. Na een heerlijk ijsje in Asten sloten we gezamenlijk af op het grasveldje voor school.
Het was een zeer geslaagde trektocht!